`
 

Mat & Drikke

Kleivstua har i mer enn 250 år vært vertskap for arrangementer og spesielle anledninger som jubileer, familie sammenkomster og bryllup.
Vår beliggenhet, midt i Krokskogen, med en fantastisk utsikt gjør hotellet til et ideelt sted for spesielle hendelser.

For oss er mat og drikke veldig sentralt i alt vi gjør, og vi vet hvor viktig dette er for gjestene våre. Vår gjestegiver følger personlig opp alle selskaper og passer på at alle detaljer blir ivaretatt.

Kleivstuas største selskapslokale «Restaurant Dronningen» har kapasitet til 200 personer. Vi har også andre flotte selskapslokaler for mindre feiringer. Villa Utsikten, er et perfekt sted for alle slags selskaper mellom 15 til 50 personer og Gulstua som befinner seg i den eldste del av hotellet rommer opp til 45 personer.

 
 

Kjøkkensjefens anbefaling

 

Lettrøkt fjellørret fra Kleivstuas røykeovn

Servert med sprø grønnsaker og urterømme

Inneholder: Fisk, melk, hvete, rug & soya

 

Kremet skogsoppsuppe med sopp fra Krokskogen

Servert med urte krutonger og urteolje

Inneholder: Melk, hvete & rug

 

Stekt hjort med frisk timian

Servert med rødvin sjy og Kleivstuas potetkompott

Inneholder: Melk, sulfitt & selleri

 

Crème brûlée med hvit sjokolade

Servert med bringebær sorbet

Inneholder: Melk, egg & nøtter

 

Forretter / Mellomretter

 

Lettrøkt fjellørret fra Kleivstuas røykeovn

Servert med sprø grønnsaker og urterømme

Inneholder: Fisk, melk, hvete, rug & soya

 

Kremet skogsoppsuppe med sopp fra Krokskogen

Servert med urte krutonger og urteolje

Inneholder: Melk, hvete & rug

 

Marinert laksefilet og kamskjell med lime, ingefær og hvitløk

Servert med pepperrotkrem og crispy salat

Inneholder: Skalldyr, fisk, soya, melk,
hvete & rug

 

Kremet skalldyrsuppe med grillet kamskjell

Servert med krem laget av Kleivstua egen Jon Bertelsen XO

Inneholder: Skalldyr, bløtdyr, fisk, soya, melk, sulfitt & selleri

 

Ovnsbakt kveitefilet

Servert med stuede rotgrønnsaker og frisk urtesalat

Inneholder: Skalldyr, fisk, selleri & melk

 

Kremet jordskokksuppe med sprøstekt bacon

Servert med urtekrutonger

Inneholder: Melk, hvete, rug & soya

 

Hovedretter

 

Helstekt kalveentrecôte med kjøkkensjefens kalvepølse

Servert med sitron og ingefær sjy og confitpotet med timian

Inneholder: Melk, hvete, byg, selleri & soya

 

Stekt lam med husets egen lammepølse fra Brandbu pølsemakeri

Servert med urte sjy og ovnsbakte poteter

Inneholder: Soya, melk & selleri

 

Posjert Kveite

Servert med kokte urtepoteter
& smørsaus

Inneholder: Fisk, skalldyr, egg, hvete, melk, selleri & soya

 

Desserter

 

Sjokoladesymfoni

Crème brûlée med hvit sjokolade, mørk sjokolademousse og hjemmelaget sjokolade is

Inneholder: Nøtter, egg, melk & hvete

 

Sorbettallerken

Tre typer hjemmelaget sorbet

Inneholder: Spor av nøtter, hvete

 

Crème brûlée med hvit sjokolade

Servert med bringebær sorbet

Inneholder: Melk, egg & nøtter

 

Kjøkkensjef Jørgen Askov sin sitrusterte

Servert med sjokolade krem og yoghurt is

Inneholder: Hvete, melk & nøtter